Waarom is een onderhoudscontract voor je website belangrijk?

Je website blijft in top-conditie

Je website maakt in de meeste gevallen gebruik van een CMS-systeem (Content Management Systeem). Dit is een toepassing die je in staat stelt je website zelf bij te werken, zonder tussenkomst van de ontwikkelaar. Deze software evolueert in de meeste gevallen aan een razendsnel tempo. Zo kan u steeds voorzien worden van de nodige security en performance updates. Deze zijn belangrijk om de veiligheid van uw website / bedrijf te garanderen. Een onderhoudscontract zorgt ervoor dat deze updates door ons team pro-actief gevolgd worden en zo snel mogelijk toegepast worden op uw website.

Het houdt mensen met slechte bedoelingen buiten

In de meeste gevallen maken we gebruik van ons eigen Content management systeem. Maar voor sommige klanten maken we (op vraag van de klant) ook gebruik van een open-source alternatief. Bij een open-source alternatief staat de broncode van het Content Management Systeem publiekelijk beschikbaar op het internet. Dit is de grote sterkte van open-source. Maar tegelijk ook de grote zwakte. Aangezien de code vrij beschikbaar is kan iemand met slechte bedoelingen zoeken naar beveiligingsproblemen in de code. Maar omdat het om een open-source project gaat, worden beveiligingsproblemen door een wereldweid team pro-actief opgelost met security updates. Het is dus van groot belang om deze updates zo snel mogelijk uit te voeren.

Uptime as a service

Indien u over een onderhoudscontract beschikt, beschikt je website over 2 omgevingen. Een live/productie omgeving voor de klanten en uzelf en een staging omgeving (een volledige kopie van de live omgeving). De staging omgeving is publiek niet beschikbaar. Elke update wordt eerst uitgevoerd op de staging omgeving om te zien wat de mogelijk invloed zou kunnen zijn op uw website. Als de update al onze testen succesvol heeft doorlopen, publiceren wij deze update naar de productie omgeving. Op deze manier staat Zodi Innovations garant voor de uptime van uw website.